SON YAZILAR
latest

Küçük bir valize çok fazla eşya sığdırmanın pratik yolları

Valiz hazırlarken ilk adım, seyahat planınıza ve gideceğiniz yerin hava koşullarına göre ihtiyaçlarınızı belirlemek. Ancak kombinlerinize karar veremiyorsanız neredeyse tüm gardırobunuzu yanınızda taşımak isteyebilirsiniz. 

GittiGidiyor Blog'da yayınlanan videoda küçük bir valize çok eşya yerleştirmenin ipuçlarını bulacaksınız.

Bavul yerleşiminde pratik olun
Bavulunuzu doldururken yerden tasarruf etmek için planlı olmakta fayda var. Bu konuda giyecekleri katlama yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Bavul yerleşiminde en sık kullanılan yöntem, giyecekleri rulo şeklinde yerleştirmektir. Böylece kıyafetlerinizin ütüsü bozulmazken yerden de tasarruf etmiş olursunuz.

Kozmetikleri doğru saklayın
Kozmetik malzemeler satın alınırken genelde en büyük boylar tercih edilir. Tabii söz konusu seyahat olunca bu ürünleri büyük kavanozlar ve şişeler halinde bavulda taşımak gereksiz yük olacaktır. Bunun yerine kozmetik malzemelerin ihtiyacınız kadarını, sızıntı yapmayacağından emin olduğunuz ufak kaplara doldurarak yanınızda taşıyabilirsiniz.

Aksesuarları unutmayın
Aksesuarlarınızı bir çantaya atıp bavula gelişi güzel şekilde yerleştirmeyi düşünüyorsanız hemen bu fikri aklınızdan çıkartın. Unutmayın ki dolanmış kolye zincirlerini açmaya çalışmak vakit kaybına neden olacaktır. Bunun yerine, zincirleri pipete geçirmek mükemmel bir çözüm olabilir. Aynı şekilde kablolarınız için de ofis mandallarını kullanarak pratik bir kablo tutucu yapabilirsiniz.

Eşyalara zarar vermeyin
Bavuldan çıkardığınız ayakkabılarınızı ezilmiş ve yamulmuş gördüğünüzde moraliniz bozulur. Bunun önüne geçmek için ayakkabılarınızın içlerini çoraplarınızla doldurun. Böylece hem çoraplarınız için ekstra yer aramak zorunda kalmazsınız hem de ayakkabılarınızın içine dolgu yaparak ezilmelerini önlemiş olursunuz. Ütülerinin bozulmasını engellemek için de giyecekleri, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde bavula serdikten sonra, araya kalın giyecekleri yerleştirerek boşluğu doldurup dışarıda kalan kısımları içe doğru katlayabilirsiniz.

Son kontrolü ihmal etmeyin
Her şeyi yerleştirdiğinizden emin olduktan sonra, ihtiyaç listenize bir kez daha bakıp son kontrolü yapabilirsiniz. Sık ihtiyaç duyulmasına rağmen genelde unutulan yara bandı, ağrı kesici, şarj aleti, güneş gözlüğü, fotoğraf makinesi gibi malzemeleri aldığınızdan emin olun.

« PREV
NEXT »

Hiç yorum yok

Yorum veya eleştiri göndermenizi bekliyoruz

Bumerang - Yazarkafe