SON YAZILAR
latest

Sevgilini kendine nasıl bağlarsın?

Aşk ve ilişki uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkardıkları bazı tavsiyeleri uygulayarak sevgilinizle aranızdaki bağı güçlendirebilir, onu kendinize bağlayabilirsiniz. İşte sevgilinizi kendinize bağlamanın ipuçları…

Onunla sohbet edin

Birbirinize karşı açık olmanızın sonuçlarını almak için öncelikle zamanlamayı doğru ayarlamanız gerekiyor. Sevgilinizle güzel bir gün geçirdikten sonra onunla konuşun. Çünkü ilişkiniz çok güzel giderken, doğal olarak birbirinize karşı daha açık olursunuz.

Konuyu şöyle açabilirisiniz; “Birlikte hep çok güzel zaman geçiriyoruz ve seninle olduğum için gerçekten çok mutluyum. İlişkimizin bu şekilde devam etmesini istediğim için, ilişkimizin güzel yanları ve varsa düzeltmenizi istediğin konular hakkında konuşmak istiyorum.”

Sonra ona aşağıdaki sorulardan birkaçını sorun:

- İkimiz hakkında en çok neyi hissediyorsun?
- Benimle yapmak istediğin daha farklı bir şey var mı? Eğer size cevap vermezse şöyle devam edin: Belki çok önemli bir şey değildir ama seni azcık da olsa rahatsız eden bir şey varsa konuşmalıyız. Sadece bir konuya odaklanacaksak, sence o ne olmalı?
- Tartışma şeklimiz konusunda değiştirmek istediğin bir şey var mı?
- Seks hayatımız seni tatmin ediyor mu? Denemek istediğin daha farklı bir şey varsa benimle paylaşabilirsin.
Bu sayede aranızdaki bağ ve ilişkiden ne istediğiniz konusunda dürüst bir konuşma yapabilirsiniz.

Gerçekten ilginç olun

Ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü bir dönemden geçiyor olsak da, ilişkiler söz konusu olduğunda akan sular durabiliyor. Çiftler bu gibi durumlarda romantizm kalıplarına sıkışıp kalmaktansa, birbirlerini sevdiklerini göstermenin daha ucuz yolu ve anlamlı yollarını keşfediyor. Örneğin maç izlerken bira içmekten hoşlanan sevgilinizi şık bir restorana sürüklemek istemeniz sıkıntı yaratabilir. Bunu yerine, kendi stilinize daha çok uyan bir alışkanlık edinin. Eğer sizde spordan hoşlanıyorsanız, kahvelerinizi alarak televizyonun karşısına kurulun.

Birbirinize güvenin

Sevgilinizle aranızdaki bağı güçlendirmek için, herkesten çok ona açılmanız gerekiyor. Tabii ki bu durumun tersi de geçerli. İnsanlar yola genellikle sevgililerini aldatma kararı alarak çıkmıyorlar. Taraflardan biri bir iş arkadaşıyla biraz fazla sıkı fıkı oluyor ve giderek onunla bazı kişisel detayları paylaşmaya başlıyor. Bunun sonucunda ise işler kızışıyor. Sizin erkeğe arkadaşlarınız olduğu gibi, sevgilinizin de kız arkadaşları olabilir ama sevgiliniz karşı cinsten o kişiyle sizinle paylaştığından daha çok şey paylaştığında geçilmiş oluyor.

Yaramazlık yapın

Tutkunuzu kapalı kapılar ardında göstermekle çevrenize anons etmek arasında büyük bir fark var. Kendi özel alanınızda yaşadıklarınızın keyfini çıkarmak birlikteliğiniz için büyük önem taşıdığı gibi, aşkınızı toplum içinde paylaşmak da önemlidir.

Hayallerinizi destekleyin

Bir çiftin 5 ila 10 yıllık planlarını konuşmasının ilişkilerinin sağlam olduğunu gösterdiğini ortaya çıkarmış. Konuşmayı alışkanlık haline getiren kişiler sevgililerine daha yakın oldukları gibi ilişkilerinde de çok daha fazla mutlu oluyorlar.

« PREV
NEXT »

6 yorum

  1. saçmalık kaçan kovalanır

    YanıtlaSil
  2. Bunlari denedim ve gayet olumlu :-)

    YanıtlaSil
  3. Olmuyosa olmaz zaten. Kimseyi kendine baglayamazsin

    YanıtlaSil
  4. Ya abi once yüz vericen sonra yavasca o yuzu geri alican sonra kiz-erkek senin avcunda mk fazla ugrasmayin bu kadar

    YanıtlaSil

Yorum veya eleştiri göndermenizi bekliyoruz

Bumerang - Yazarkafe