Mercimek köftesinin Malzemeleri:
· Tuz, kimyon, pul biber, karabiber
· 1 yemek kaşığı biber salçası
· 2 yemek kaşığı domates salçası
· 5- 6 baş yeşil soğan
· Yarım demet maydanoz
· Yarım su bardağı sıvı yağ
· 1 adet büyük boy kuru soğan
· 1 su bardağı kırmızı mercimek
· 2 su bardağı ince bulgur
Mercimek Köftesinin Hazırlanışı:
· Mercimek köftesi için tüm malzemeler eksiksiz bir biçim de hazırlanır.
· Mercimekler bol su ile iyice yıkanır.
· 1 litreye yakın su da mercimekler haşlanmaya bırakılır. Mercimekler ezilene kadar haşlanmalıdır.
· Mercimek köftesinin kuru olmaması isteniliyorsa haşlandıktan sonra biraz su bırakılmalıdır.
· Yaklaşık olarak 35 dakika kadar haşlanmaya bırakılır.
· Bir kaba ince bulgur ve haşlanmış mercimek koyulur ve karıştırılır.
· Üzeri de alüminyum folyo ile kapatılır.
· Çünkü mercimeğin suyu ile ince bulgur haşlanmalıdır.
· Kuru soğan ince ince doğranır ve tavaya alınır, sıvı yağ ile ile öldürülür.
· Daha sonra, domates salçası, biber salçası, baharatlar, eklenir ve karıştırılır.
· 2 dakika sonra ocaktan alınır ve kabı içerisine boşaltılır ve karıştırılır.
· Mercimek köftesini tutturmak zordur ve iyi pişmesi gerekir.
· Yeşil soğan ve maydanoz ince bir şekil de kıyılır.
· Daha sonra kapta ki karışım 10 dakika iyi bir şekil de yoğrulur.
· İçerisine doğranan maydanoz ve yeşil soğan da ilave edilir ve 2 dakika da o şekil de yoğrulur.
· Mercimek köftesi şekli verilir ve servis tabağına alınır. Mercimek köftesi servise hazır, Afiyet olsun...
Kaynak: http://www.superanne.org/mercimek-koftesi/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyoruz