Son yazılar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Mercimek köftesi tarifi

Perşembe, Kasım 14, 2013
Önizle

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ( 6 kişilik)

Mercimek köftesinin Malzemeleri:

· Tuz, kimyon, pul biber, karabiber

· 1 yemek kaşığı biber salçası

· 2 yemek kaşığı domates salçası

· 5- 6 baş yeşil soğan

· Yarım demet maydanoz

· Yarım su bardağı sıvı yağ

· 1 adet büyük boy kuru soğan

· 1 su bardağı kırmızı mercimek

· 2 su bardağı ince bulgur

Mercimek Köftesinin Hazırlanışı:
· Mercimek köftesi için tüm malzemeler eksiksiz bir biçim de hazırlanır.

· Mercimekler bol su ile iyice yıkanır.

· 1 litreye yakın su da mercimekler haşlanmaya bırakılır. Mercimekler ezilene kadar haşlanmalıdır.

· Mercimek köftesinin kuru olmaması isteniliyorsa haşlandıktan sonra biraz su bırakılmalıdır.

· Yaklaşık olarak 35 dakika kadar haşlanmaya bırakılır.

· Bir kaba ince bulgur ve haşlanmış mercimek koyulur ve karıştırılır.

· Üzeri de alüminyum folyo ile kapatılır.

· Çünkü mercimeğin suyu ile ince bulgur haşlanmalıdır.

· Kuru soğan ince ince doğranır ve tavaya alınır, sıvı yağ ile ile öldürülür.

· Daha sonra, domates salçası, biber salçası, baharatlar, eklenir ve karıştırılır.

· 2 dakika sonra ocaktan alınır ve kabı içerisine boşaltılır ve karıştırılır.

· Mercimek köftesini tutturmak zordur ve iyi pişmesi gerekir.

· Yeşil soğan ve maydanoz ince bir şekil de kıyılır.

· Daha sonra kapta ki karışım 10 dakika iyi bir şekil de yoğrulur.

· İçerisine doğranan maydanoz ve yeşil soğan da ilave edilir ve 2 dakika da o şekil de yoğrulur.

· Mercimek köftesi şekli verilir ve servis tabağına alınır. Mercimek köftesi servise hazır, Afiyet olsun...

Kaynak: http://www.superanne.org/mercimek-koftesi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz