SON YAZILAR
latest

İlaç kullanmadan sivilce, akne'ye son

Yoğun metropol yaşamı hepimizin strese maruz kalmasına sebep oluyor. Terfi beklentisi, trafik, kötü beslenme alışkanlıkları, ergenlik dönemi ve bitmek bilmeyen sınav kaygıları. 

Ağırlıklı olarak ergenlik döneminde kendini gösterse de yapılan araştırmalar cilt problemleri için Dermatoloğa başvuranların %35'inin akne ve akne lekelerinden kurtulmak için görüştüğünü gösteriyor.

Akne bir cilt hastalığıdır ve her uzmanlık dalında olduğu gibi aknenin tedavisi de uzman bir dermatolog gözetiminde gerçekleşmelidir. Akne oluşumuna neden olan birçok faktör bulunmaktadır.

Hormonlar, genetik yapı, stres, çevre kirliliği, kimyasallar, bazı ilaçlar akne oluşumuna neden olur. En önemlisi hormonlardır. Bu yüzden akne, toplumda ergenlik çağı hastalığı olarak anılmaktadır. Kızlarda 12 – 17, erkeklerde 15 – 18 yaşları arası hormonların en aktif olduğu dönemlerdir. Özellikle bu yaşlardaki kız ve erkeklerde akne şikayetiyle çok sık karşılaşılır.

Esteworld Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Dermatologlarından, Uzman Dr. Tuba İşeri 'Akne Tedavi Birimindeki' ilaçsız tedaviler hakkında şunları söyledi;

'Akne ilaçlarıyla arası iyi olmayan, düzenli ilaç kullanma alışkanlığı olmayan veya medikal(tıbbi)sebepler yüzünden ilaç kullanamayan yada yaşı küçük olduğundan ağızdan tedavi veremediğimiz farklı bir tedavi arayışında olan hastalarımız için alternatif bir yaklaşımdan söz ediyoruz TheraClear akne tedavi sistemi hafif ve orta düzey iltihaplı sivilcelerin tedavisinde kullanılmaktadır. TheraClear sistemi vakum ve yoğun atımlı ışık (IPL) kombine uygulama yapabilen komedonal ve iltihaplı akne üzerinde etkili bir yöntemdir. Sistem deride vakumla siyah noktaların ve iltihabın temizlenmesini sağlarken tedavi edici yoğun ışık kaynağı iltihaplı sivilcelerde var olan mikropların yok edilmesini sağlayarak hızla iltihabın gerilemesini, sivilcelerdeki kızartıların azalmasını, buna bağlı olarak sivilceye bağlı iz oluşma riskini azaltmaktadır'

Dr Tuba İşeri 10 dakikalık işlemin 5 seansta tamamlandığını ekleyerek başarılı sonuçlar elde ettiğini de ekledi.

« PREV
NEXT »

Hiç yorum yok

Yorum veya eleştiri göndermenizi bekliyoruz

Bumerang - Yazarkafe