SON YAZILAR
latest

Kilo aldıran diyet mitleri!

Doğru olarak bildiğiniz bu öneriler aslında kilo vemenizi engelliyor!

Kilo vermenize yardımcı olmak yerine kilo aldıran diyet mitleri!

10 insandan diyet tavsiyesi alın, 10'u da farklı şey söyleyecektir. NBC kanalının sağlık editörü ve "Kilo aldıran diyet mitleri" kitabının yazarı Nancy Synderman "Kilo vermek için bir sürü taviye dinliyoruz ama aslında bunların hiçbiri bize kilo verdirmiyor" diyor.

Nancy Synderman'dan kilo vermenize yardımcı olacak 4 öneri!


Mit 1
Daha çok egzersiz, daha çok kilo verdirir!
Kilonuzu ve formunuzu korumak için egzersiz yapmanız gerektiği doğru fakat abarttığınızda etkisini yitirebilir. "Haftanın yedi günü çalışmak, bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Bir dahaki sefere daha etkili egzersiz yapabilmek için sisteminizin onarılmaya ve dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bayılana kadar spor yapıyorsanız, doğru egzersiz yapmaktan daha az kalori yakarsınız" diyor Synderman.


Mit 2
Kas, yağdan daha ağırdır!
Egzersiz yapıyorsanız ve tartı olmayı umduğunuzdan daha yüksek bir sonuç gösteriyorsa muhtemelen içinizden "Bu kas ağırlığı" diyorsunuz. Fakat Synderman kas ağırlığı gibi birşeyin olmadığını söylüyor. "Kas, yağdan daha yoğun olduğundan, yağdan çok kasınızın olması sizi zayıf gösterir. Bunun bir diğer yararı ise; 2 kiloya yakın kas günde 50 kalori yakıyor, bu miktarda bir yağ ise günde sadece 2 kalori yakıyor. Yağ oranınız ne kadar azalırsa, metabolizmanız o kadar hızlanır. Kas kütlenizi artırmak için aerobik, bisiklet ve koşu gibi egzersizleri tercih edin.


Mit 3
Kışın daha çok kilo alınır!
Hava sıcaklıkları düştüğünde, vücudumuz soğuktan korunmak için yağ biriktirir. Fakat olan sadece bu değildir. Metabolizmamız, kendini soğuk havalara adapte edebilmek için revize eder yani aslında daha çok kalori yakarız. Eğer kışın kilo aldığınızı düşünüyorsanız, alışkanlıklarınızı değiştirin. Kilonuzu korumak için beslenme alışkanlıklarınızı ve egzersizlerinizi düzenleyin. Hava dondurucu soğuk olmadığı sürece egzersizlerinizi dışarıda yapmaya özen gösterin.


Mit 4
Yaşlandıkça kilo almak kaçınılmazdır!
"Bu mit, yaşlandıkça bel bölgemizde artan yağlanmadan kaynaklanıyor olabilir. Ama aslında bu yağlanmadan kaçınılabilir" diyor Synderman ve güç egzersizlerine başlanmasını öneriyor.

« PREV
NEXT »

Hiç yorum yok

Yorum veya eleştiri göndermenizi bekliyoruz

Bumerang - Yazarkafe