SON YAZILAR
latest

Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe kulak estetiği en sık, kulak boyutunu küçültme ya da kepçe durumunu düzeltmek amacıyla yapılır. Plastik cerrahide kulağın kepçesinin normalden daha fazla öne doğru kıvrık olması durumuna kepçe kulak veya yelken kulak adı verilmektedir. Kulak kepçesindeki Y şeklindeki kıvrımın yetersiz gelişmesi ya da düz olmasının onarım işlemidir.

Kepçe kulak, öne doğru çok belirgin olduklarından büyük gibi görünür. Oysa genellikle boyutları normaldir. Kulak gelişiminin %80-90’ı 6 yaşında tamamlanır. Yani 6 yaşında erişkin kulağı boyutlarına yakın boyutlarda kulaklara sahip oluruz. Bu nedenle kulak estetiği ihtiyacı olan kepçe kulaklı küçük çocuklarda kulakların daha büyük görünmesi normaldir.

Kepçe kulak ameliyatı olan kişiler iş yaşamına ve sosyal hayatına dönüşte erkek ve kadın hastalara göre farklılıklar yaşarlar. Kadınlar saç bandını normalde saçlarına aksesuar olarak kullandığından, ameliyat sonrasında normal yaşamalarına hemen dönebilirler. Erkeklerin bu şansı olmadığından, normal yaşama dönüş sürecinde biraz beklemeleri gerekir. Saç bandı uygulaması eskiden yapılan klasik bandaj uygulamasına göre daha kullanışlıdır.

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği ameliyatı olacak kişi önce bir muayeneden geçirilir. Göz kapaklarını incelerken yüzün diğer yapıları ile ilişkisine bakmak gerekmektedir, çünkü göz kapağı estetiği planlanırken daha iyi bir sonuç elde edilebilmesi için alın germe, kaş kaldırma, orta yüz germe ya da diğer estetik cerrahi uygulamalar da dahil edilebilir. Üst göz kapağında; ince bir penset ile kişinin gözleri açıp kapatılarak fazla olan göz kapağı cildi işaretlenir. Alt göz kapağında ise; gözaltı torbaları ve fazla cilt miktarı işaretlenir.

Göz kapağı operasyonları lokal anestezi ya da sedasyon ile uygulanabilir ve ortalama ameliyat süresi 45 dakika-1 saat aralığındadır.

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı için kesi doğal katlantı çizgisi içinden yapılır. Kesi göz dış kenarına ulaşınca kırışıklık çizgileri içinde uzanır. Daha önceden işaretlenen göz kapağındaki yağ, fazla cilt ve kas dokusu çıkarılır.

Ameliyat Sonrası Dikiş izi kalıyor mu?

Kesi yapılan her yerde iz kalabilir. Hiçbir zaman ‘Burada asla iz kalmaz’ deme şansımız yok. Ama izler saklanabilir. Üst göz kapağındaki kapak kıvrımı anatomik bir lokasyondur. Bu kıvrımdan girilir ve estetik dikişlerle kapatılır. Dikişleri aldığımızda da orda yine tatlı bir çizgi olarak kalır. Ama bu belirli bir zaman alır. Yara iyileşmesi 6 aydır.

Kepçe kulak estetiği ve göz kapağı estetiği hakkında detaylı bilgi almak için https://www.bulenttekerekoglu.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

« PREV
NEXT »

Hiç yorum yok

Yorum veya eleştiri göndermenizi bekliyoruz

Bumerang - Yazarkafe